Kategorier
Advokat

Många anledningar att kontakta en advokatbyrå

Det finns många situationer i livet när du kan behöva ta hjälp av en advokatbyrå, som brottmål, affärsrätt, familjerätt eller när du ska köpa en bostad.

Det finns en tro att du enbart behöver hjälp av en advokat när ett brott begåtts. Sanningen är att det finns många anledningar till att du kan behöva ta hjälp av en advokatbyrå. Många kommer minst en gång i livet att behöva få hjälp av en advokat.

En advokat kan hjälpa till med olika juridiska problem. Sverige har många lagar som kan vara svåra att tolka själv. En advokat kan hjälpa till med att skriva under kontrakt och se till att du får de bästa villkoren. Du kan ta kontakt med en advokatbyrå om du ska sälja din bostad, eller om du ska påbörja en skilsmässa eller om du går genom en vårdnadstvist.

Din advokat finns där för att hjälpa dig. Advokaten gör sitt bästa för att du ska få din vilja igenom och att vinna ditt fall. En advokat arbetar alltid utifrån sin klients intresse, och kan även ge dig rådgivning kring hur du bäst ska gå vidare.

Hitta rätt advokatbyrå

Något som är viktigt är att du anlitar rätt advokatbyrå för ditt unika behov, men också en advokat du känner dig bekväm med. Trots att advokater har tystnadsplikt är det fortfarande viktigt att du väljer en advokatbyrå som du trivs med. Att ha ett bra förhållande till din advokat är viktigt, speciellt eftersom det är en person du behöver lita på och spendera tid tillsammans med.

Att hitta rätt advokatbyrå kan kännas svårt, men det finns många valmöjligheter. Fråga runt bland bekanta om de känner till en bra advokatbyrå. Det går även att göra en snabb sökning online. Eller så kan du göra en sökning på Advokatsamfundets webbplats för att hitta en advokat i ditt område.

Nästan alla advokatfirmor ger en fri konsultation på 10-20 minuter där du kan prata om varför du behöver juridisk hjälp. Där kan du ställa frågor till advokatfirman, och även få information om kostnaden. Många gånger kan din hemförsäkring stå för en del av kostnaden för en advokat.

Advokatbyrå för ditt unika behov

Idag finns det många advokatbyråer som du kan välja mellan, speciellt om du bor i en större stad. Det kan kännas som en djungel där du inte vet hur du ska hitta rätt. Alla advokatbyråer har inte samma specialitet och har olika inriktiningar. Behöver du exempelvis hjälp med familjerätt är det bra att du vänder dig till en advokatbyrå som är speciellt inriktad på detta.

För det mesta finns informationen om deras juridiska inriktningar på deras webbplats. Det finns även information om tidigare fall de tagit sig an. Många advokatfirmor har också många advokater anställda med olika inriktningar för att kunna hjälpa många olika klienter. Det gör att du kan anlita en advokatbyrå som du kan fortsätta attt använda för olika behov.

Skillnaden mellan en advokatbyrå och en juristbyrå

När du ska anlita juridisk hjälp är det också viktigt att du anlitar rätt juridisk hjälp. Det kan vara lockande att försöka spara pengar genom att istället anlita en billigare juristbyrå snarare än en advokatfirma. Däremot är det viktigt att veta att vem som helst i Sverige kan kalla sig för jurist. Det innebär att någon utan juristutbildning kan öppna en juristfirma.

Advokat är en skyddad titel och det är enbart den som är accepterad av Advokatsamfundet som kan kallas för advokat. Detta betyder självklart inte att alla med en juristfirma inte har en juristutbildning eller erfarenhet. Men kraven är högre för de som är advokater, och ibland lönar det sig att betala för deras kompetens.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: salmipartners.se